Stigli UT uslovi i sa njima prva iznenađenja

UT uslovi

Nakon taman mjesec dana koliko je i zakonski okvir, stigli su i – UT uslovi.

Povodom predaje zahtjeva za izdavanje UT uslova

Kad sam podnosio zahtjev za izdavanje UT uslova, da li zbog nekog uzbuđenja ili šta već, napravio greškicu koja je mogla da me košta dodatnih 50 EUR. Naime, kako se plac vodi na mog oca, a na posjedovnom listu ima nekoliko manjih zasebnih parcela u Danilovgradu, upisao sam pogrešan podbroj koji ukazuje za koju konkretno parcelu je potrebno dobiti urbanističko tehničke uslove.

Zbog nepažnja, uslijedio je recimo poziv danilovgradskog Vodovoda jer parcela koju sam ja upisao bila je iznad Lalevića, negdje oko brda Taraš na potpuno nepristupačnom terenu. Bio sam prinuđen da kolima svratim po dvojicu zaposlenih Vodovoda kako bih ih poveo na “nepoznat” teren. Nakon što smo stigli na pravu lokaciju, brzo smo shvatili u čemu je problem i pozvali Sekretarijat za planiranje i uređenje prostora i zaštitu životne sredine, da dok smo na vrijeme ukažemo na propust.

Zahtjev za UT uslovi

Sve je sanirano kako treba i posle određenog perioda stigao je i poziv da su UT uslovi gotovi, i da sa uplatnicom mogu da se pojavim i preuzmem ih.

Inače i prilikom predaje zahtjeva treba da uplatite u banku ili Poštu na žiro račun Opštine Danilovgrad 2 EUR kao nadoknadu za zahtjev za UT uslova.


Dolazak u Danilovgrad po UT uslove

UT uslovi
Kad sam već dolazio po UT uslove, nisam mogao a da ne svratim na plac i ovjekovječim.

Kakav bih to bio domaćin da ne povedem i suprugu i sina, tako da smo svi zajedno čekali u red u banku kako bi uplatili 50 EUR koliko iznosi nadoknada za izdavanje UT uslova. Sa uplatnicom smo pogrešno otišli u Opštinu Danilovgrad, jer se tamo ustvari i ne nalazi Sekretarijat koji izdaje ovaj dokument. Nakon kraćeg uputstva ( nisam koristio Google maps! 😀 ) pronašao sam lokaciju i preuzeo svečano UT uslove, čime je zvanično napravljen prvi korak u izgradnji kuće.

Šta od dokumenata treba za gradnju kuće u Crnoj Gori? I dio

Mihailo
Dunja stara više od 30 godina i Mihailo sa svoja četiri i po mjeseca su se prvi put pozdravili.

Utisci nakon čitanja UT uslova

  • Maksimalna bruto izgrađenost koja je dozvoljena je 250m2 (za P+1), što neto iznosi nekih 200-210m2. E sad ono što me buni jeste jer piše da za građevinsko zemljište može i 350m2 (P+1+Pk), međutim naše zamljište je poljoprivredno u katastru te s toga pretpostavljam da se moramo ograničiti na “samo” maksimalnih 250m2 bruto površine;
  • Interesantno, uz put osim vodovodnih cijevi prolazi i optički kabl za internet, što nisam znao. Super;
  • S obzirom na to da nam je plac odmah uz ulicu, moraćemo da se povučemo dublje nego što smo planirali jer je u planu rekonstrukcija i modernizacija saobraćajnice R23a Pažići – Glava Zete, i nekoliko dužnih metara će Opština Danilovgrad eksproprisati kako od nas tako i ostalih komšija.

Kako sam pisao tekst o UT uslovima

Mihailo je na tatu, ništa ne može ni da mu promakne ni da prođe bez njega.

Ukoliko se zametnula kakva greškica, ne zamjerite, pišem u otežanim uslovima. 🙂

Pao je inače i dogovor sa projektnim biroom za izradu za početak idejnog rješenja a zatim i glavnog projekta, i o tome ću vrlo brzo takođe pisati.


Povratak na Početnu stranicu www.mojpovrataknaselo.me

Pregled svih tekstova na blogu o gradnji kuće

Ening pametna energija
0 Shares:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

You May Also Like