Prve aktivnosti – pravac Novi Volvox

Prve aktivnosti - pravac Novi Volvox renoviranje kupatila

Zimus, obilazeći prodajne salone i stovarišta građevinskog materijala, cilj mi je bio steći jasniju sliku šta je to šta me čeka onog jednog dana – kada izgradnja kuće počne. Sa jedne strane to je bila dnevna doza motivacije, a sa druge vjera u projekat koji sam osmilio prije taman godinu dana.

Ne krijem da mi je u startu inicijalno pažnju privukla kompanija Novi Volvox, a nakon njihovog rebrandinga zbog kojeg su u tom periodu bili prisutni u medijima. Ono što je ipak na kraju bilo upečatljivo jeste dobijen poziv za sastanak, od strane njihovog marketing tima.

Rezultat je više nego pozitivan, a ovim tekstom želim podijeliti i neke prve utiske.

Ukoliko pak niste u toku, pročitajte – https://mojpovrataknaselo.me/gradnja/stigla-podrska-generalni-sponzor-na-projektu-novi-volvox/


Početak

Kao svojevrsna najava saradnje, osmišljeno je tkzv Darivanje (eng. Giveaway) na instagram stranici Moj povratak na selo, sa ciljem da sa jedne strane skrene pažnju javnosti, a sa druge u znak zahvalnosti prema brojnim čitaocima bloga i darujemo nekog.

Novi Volvox darivanje
Ovako je to izgledalo. Klikom na sliku otvarate tekst sa više informacija.

Skoro 1,800 komentara dovoljan su bili pokazatelj da je ideja uspjela, zbog čega sam posebno ponosan.

Da je vaučer od 200 EUR otišao u prave ruke, govori i podatak da dobitnici žive upravo u kući i to – na selu! 🙂 Četvoročlanoj porodici je nadam se, makar malo, pomogao ovaj znak pažnje.


Pozitivni odjeci

Prisustvo renomiranog generalnog sponzora kao što je Novi Volvox, ne samo da je dalo veliku motivaciju, nego je i privuklo pažnju velikog broja, kako fizičkih tako i pravnih lica, koji su zainteresovani za neki vid saradnje.

Sa druge strane, odjekom o saradnji – Novi Volvox je u prilici da jednim ovakvim prisustvom promoviše svoje proizvode i usluge na atipičan način.

Renoviranje kupatila

Jedan od onih koji je već udijelio povjerenje i odlučio se da svoje kupatilo renovira materijalima i opremom iz Novog Volvoxa je i moj rođak. Upravo dok ovo pišem, majstori izvode početne radove, a finalni rezultat ću rado podijeliti sa vama kada bude gotov.

renoviranje kupatila
Nadam se da makar 20 ili čak i 30 godina, renoviranje kupatila neće biti potrebno, kad izgradimo kuću. 🙂

Naime, Novi Volvox je osmislio paket za “renoviranje kupatila” i potkrijepio ga saradnjom sa bankama. Time su sada krajnji kupci u mogućnosti da na jako brz način i to na rate, olakšaju proces i ispune sebi višegodišnje želje.


Sljedeći koraci

U prethodnoj nedjelji predao sam Vodovodu Danilovgrad zahtjev za priključak za vodu, tako da će uskoro biti više riječi i o tome. Tokom ljeta razmišljam o pripremnim radovima na placu, a koji se tiču dovođenja vode, pravljenja prilaznog makadamskog puta do pozicije gdje će biti kuća te možda čak i drenaže i ograde.

Ovo ljeto će nadam se donijeti završetak glavnog projekta sa svim fazama, nakon čega će se osim reviziji projekta pristupiti i istraživanju licenciranih građevinskih firmi. Tražiće se izvođač radova.


0 Shares:
Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

You May Also Like