Glavni gradski arhitekta dao saglasnost na idejno rješenje kuće! i neki noviteti…

Saglasnost glavnog gradskog arhitekte

Kada sam pisao jedan od prvih tekstova na blogu – Šta je to od dokumenata potrebno za gradnju kuće u Crnoj Gori, zbog obimnosti sadržaja, odlučio sam da tekst podijelim na I i II dio. Stao sam upravo na ovom koraku! Nešto više od pola godine kasnije i to definitvno brže nego što sam očekivao, vrijeme je da se piše i drugi dio potrebne dokumentacije. Jedan je od sljedećih na tapeti.

Ukoliko vam je tekst promakao, preporučujem da ga pročitate kako bi spremno dočekali onaj koji tek slijedi.


Saglasnost glavnog gradskog arhitekte

22. decembra smo predali dokumentaciju Opštini Danilovgrad na uvid, a za šta se čekala saglasnost glavnog gradskog arhitekte (link teksta). Nakon predaje CD sa materijalom, sa kumom smo produžili na plac i napravili prve snimke dronom, vođeni nekom pozitivnom energijom zbog čega će uskoro nastati i prva video reklama o projektu Moj povratak na selo.

Plac Lalevici Danilovgrad

Nepunih mjesec dana kasnije – stiže poziv! Malo je reći da me je obradovao.

Realno gledano, arhitektonski biro A12 project na čelu sam izvršnim direktorom Slobodanom Petrovićem, je uradio u potpunosti profesionalan posao zbog čega je bilo malo očekivano da Glavni gradski arhitekta može da vrati idejno rješenje na doradu. Ovim putem čestitam i njima na uspjehu i zahvaljujem se od srca.

Jedva čekam naš nastavak saradnje!

Potraga za arhitektama je trajala nekoliko mjeseci. Pročitajte više detalja ovdje - Projektni biro iz Podgorice odabran, na šta obratiti pažnju kad birate arhitektu?
Zahtjev za saglasnost na idejno rješenje kod Glavnog gradskog arhitekte
I dalje mi ne ide u glavu kako sam uspio da zaboravim broj katastarske parcele prilikom popunjavanja i predaje zahtjeva. Ipak snašao sam se.

Ukoliko vam je promaklo… Idejno rješenje kuće

Idejno rješenje kuće u Danilovgradu

Više detalja o kući kao i galeriju sa slikama, možete pogledati na sljedećem linku – Idejno rješenje kuće u Danilovgradu stiglo! (FOTO) koji je po statistici Google analitike ubjedljivo najotvaraniji tekst na mom blog sajtu mojpovrataknaselo.me uz prvi uvodni tekst Moja priča – kako je sve počelo, a koji bih takođe volio da pročitate. Shvatićete i zašto..

Dopuna iz budućnosti – Stigao glavni projekat kuće!


Životni noviteti

Krajem 2020. prodao sam firmu “NaMapi – Studio za nekretnine” čiji sam bio osnivač i izvršni direktor od 2017. godine. Tri i po godine rudarskog rada su iza mene, puno lijepih i manje lijepih trenutaka, a sve u svemu jedno veliko stečeno iskustvo. Nije lako biti preduzetnik, a pogotovo ne u godinama krize.

Kao što znate, ukoliko pratite blog od početka, od ljeta prošle godine u potrazi sam za radnim angažmanom u privatnom sektoru. Donio sam tada odluku o dugoročnom povratku ne samo na selo nego i u korporativni svijet. Svijet, kojem ću ponuditi marljivi rad i spremnost za svakodnevnim učenjem i usavršavanjem. Odgovornost koju prije svega imam kao mladi roditelj i suprug mi nalažu da pružim svoj maksimum i pokažem ozbiljnost, da sam neko na kog može da se računa.

Cilj je naravno kad za to dođe vrijeme zavrijediti ugovor za stalno, čime bih postao kreditno sposoban. Taj čin obezbijediće mojoj porodici stambeni kredit za izgradnju kuće, kako bi riješili naše stambeno pitanje (LINK). To je ono čemu težim i za šta se nadam da će mi 2021. godina dati šansu da to i ostvarim.

Ening pametna energija

Do tada, polako ali sigurno prikupljam projektnu dokumentaciju te stičem vrijedne kontakte iz širokog spektra građevinske industrije u Crnoj Gori ali i regiona što će mojoj porodici biti od koristi kada krenemo za izgradnjom kuće. Naravno, znaću da pohvalim svakog ko to zasluži, a zašto da ne i prepozna marketinšku šansu da svoje ime nađe u ovom blogu.

VHM Solutions bravarija Niksic Crna Gora

Publika koja je iz dana u dan sve brojnija

Blog koji vodim Moj povratak na selo, već ima više hiljada pratilaca na svim društvenim mrežama, kao i čitanost koja uveliko prevazilazi tu brojku. Podatak koji mi iznova i iznova daje novu motivaciju da moje pisanje nekom zaista može značiti ili pak biti samo zanimljivo štivo tokom slobodnog vremena.

posjećenost bloga o gradnji kuće
Izvor: Analitika WordPress.com

Sve dobija dodatno na značaju kad se uzme u obzir činjenica, da bez uloženog eura u promociju, sa svojih 10 prstiju i kilogram-dva moždane mase stvaram sve ovo. Ostatak je vaša zasluga jer dijelite sadržaj i pomažete mi da doprem do još šire publike.


Hvala! MOJ Lazio je pobijedio Romu sa 3-0 u Serie A, a od pričinjenog zadovoljstva i nemogućnosti da zaspim, u kasnim satima sam u jednom dahu sam napisao ovaj tekst. Živjeli mi!


Povratak na Početnu stranicu www.mojpovrataknaselo.me

Pregled svih tekstova na blogu o gradnji kuće

0 Shares:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

You May Also Like