Geodetska podloga – stigao nalaz geodete! i još ponešto

Geodetska podloga

Još jedan mali ali za mene veliki korak je uspješno apsolviran – geodetska podloga dostavljena. Geodeta Radovan Đurović je izdao “nalaz” koji se zove još i topografska podloga.

Šta je to zapravo geodetska podloga?

Geodetske podloge (ili topografske podloge, kako vam je draže) su umanjeni prikazi zemljine površine, objekata, vodova, granica vlasništva itd. Sadržaj topografskih podloga se odnosi na objekte na zemljinoj površini, ispod i iznad zemljine površine.  Služi i kao podloga za idejni projekat, a šta je nama upravo trebalo kako bi arhitekte iz projektnog biroa A12 project iz Podgorice, mogle da zvanično započnu izradu idejnog rješenja.

Inače, do prije možda 10 dana da budem iskren, nisam ni znao da postoji termin po imenu Geodetska podloga.

Geodeta Radovan Đurović (velika preporuka za njega!) je u dogovorenom roku sve završio, te poslao arhitektama – Slobodan Petrović, da poimenice i njega istaknem, topografsku podlogu.


Lalevići, Danilovgrad – šta nas je dočekalo bilo?

Ili bolje reći ko?

Prošle nedjelje smo dogovorili geodeta i ja da izađemo na plac u Danilovgradu kako bi on izvidio teren, i dogovorili saradnju.

Arhitektonski biro PodgoricaA12 project

Na opšte iznenađenje, dočekali su nas:

Moj otac već godinama dozvoljava komšiji da koristi plac. Za uzvrat, uvijek je sve “potšišano” a i zemlja je sve plodnija i plodnija. 🙂

To sam ostao dužan iz prethodnog teksta – Projektni biro A12 project – Arhitekte iz Podgorice odabrane ukoliko ste imali prilike ga pročitate.

Dodatno, vašoj pažnji preporučujem i onaj o dokumentaciji potrebnoj za izgradnu kuće – Šta je potrebno od dokumenata za legalnu izgradnju kuće u Crnoj Gori? I dio.

U oba slučaja jednostavno kliknite na boldovani link kako bi pročitali tekst - a i meni pomažete kad ste što duže na sajtu. :)

Sastanak sa arhitekatama iz A12 project

Današnji sastanak, protekao je skroz zadovoljavajuće. Ekspresno (nisam drugačije ni očekivao) je stigao i prvi grubi predlog tlocrta (rasporeda prostorija) za prizemlje i sprat kuće.

Topografska podloga Lalevici Danilovgrad
Topografska podloga

Interesantan detalj koji bih istakao jeste kada smo se instant razumjeli povodom orjentacije prostorija shodno stranama svijeta. A zamislite – promakao im je jedan od prvih tekstova na blogu – Koja je najbolja orjentacija kuće? Razmišljajte na vrijeme.

Nakon što usaglasimo mi Savovići između sebe detalje finalne povodom tlocrta, arhitekte će pristupiti i konkretizaciji projekata i zatim raditi i na spoljnom izgledu kuće.

Ening pametna energija

U Rogamima, u okolini Podgorice, se nalazi spratna kuća koju je baš A12 project projektovao. Mnogo mi se dopala.

A12 project arhitekte Podgorica
A12 project arhitekte Podgorica
A12 project arhitekte Podgorica

Fenomenalno zdanje – ako mene pitate. Neću imati ništa protiv da nešto slično osvane u Danilovgradu u Lalevićima. 🙂

A12 project projektni biro crna gora arhitekte

Zapratite ih na društvenim mrežama, klikom na boldovane linkove, ako želite da vidite šta to još zanimljivo rade:

A12 project na Linkedin-u;

A12 project na Instagram-u;

A12 project na Facebook-u;


Jedan od sljedećih tekstova, čim finansije dozvole, pratiće putešestvije mladih Savovića do dovođenja vode na plac, za šta će trebati saradnja sa Vodovod Danilovgrad.

Stay tuned!


Povratak na Početnu stranicu www.mojpovrataknaselo.me

Pregled svih tekstova na blogu o gradnji kuće

2 Shares:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

You May Also Like