O meni – Mišo Savović

Miso Savovic

Ćao, ja sam Mišo! Rođen sam u Podgorici 1993. godine, i iako za sebe kažem da sam Podgoričanin, sve više osjećam zov svog zavičaja, koji je udaljen tek nešto više od 20km od glavnog grada. Moji Savovići su iz Bjelopavlića, a ako ćete još preciznije, iz sela Lalevići – malog mjesta pokraj rijeke Zete, na svega 1.5km od centra Danilovgrada, kada se starim putem krene ka Glavi Zete.

Moj san je da se vratim korijenima, napravim kuću u rodnom kraju.

Što se mog nekog formalnog obrazovanja i ostalih aktivnosti tiče, diplomirao sam na Ekonomskom fakultetu, usavršavam se posebno u oblastima finansija i marketinga, govorim dva strana jezika Engleski i Italijanski i učim i treći, član sam Mense, bio sam osnivač humanitarne organizacije Heroji iz komšiluka, bio i osnivač lokalnog preduzeća NaMapi – Studio za nekretnine koji djeluje kao agencija za nekretnine na području Podgorice, ljubitelj sam istorije geografije i geopolitike, a strastveni sam biciklista i zaljubljenik u rimski Lazio.

Volim i da povezujem različitosti, pa tako za sebe mogu reći da sam u skromnom obliku povezao USA-EU-Rusku Federaciju, bivajući stipendista sve tri strane. Predstavljao sam nadam se dostojanstveno Crnu Goru na različitim događajima u Vašingtonu, San Francisku, Lujvilu, Finiksu, Briselu, Rimu, Moskvi, Sočiju.

Kako sam kroz život sve morao da ostvarim sam sa svojih 10 prstiju i kilogram-dva moždane mase, tako i sada dajem sve od sebe da iskoristim sve legalne načine da dođem do sredstava za izgradnju kuće. Tim povodom odlučio sam se na dva koraka:

1. Da se kao kvalifikovan kadar stavim na tržište rada i dođem do čuvenog “ugovora za stalno” u nekoj renomiranoj kompaniji, kako bih poslodavcu ponudio veliki entuzijazam i želju za učenjem, radom, uspjehom i napretkom u karijeri, a čime bih postao kreditno sposoban i došao do početnih sredstava i postao i sam “investitor” svog doma; UPDATE2021: Uspio sam, dobio sam posao i sad je na meni da učim, dokazujem se i opravdavam povjerenje za rad onog što može doći. UPDATE2022: Uspio sam, stekao sam kreditnu sposobnost!. 🙂 UPDATE2023:USpjeli smo! Uselili smo septembra 2023.godine…

2. Da pokrenem ovaj blog, koji će obrađivati sve potrebne zanimljive teme, otprilike od A do Š – kako na legalan način izgraditi kuću u Crnoj Gori. Kroz blog namjeravam da dođem do dodatnih sredstava, poslovnih prilika, saradnji i popusta. Pišući blog, biće mi zadovoljstvo da, između ostalog i budućim sanjarima i “investitorima” utabam staze i dam jedan temeljan dnevnik gradnje kuće, kroz sva istraživanja koja namjeravam provesti, dnevnik kakav do sada ne postoji u našoj zemlji.

Ukoliko imate vremena pročitajte i osnovne tekstove:

kako biste saznali više informacija.

Nadam se da vas je ovaj kratak tekst o meni dovoljno motivisao da za početak budete redovni posjetilac bloga o gradnji kuće i pratite me u mojim putešestvijama do ostvarenja sna.

Bio ovo put od jedne, dvije, pet ili više godina, ma koliko god da je potrebno, karta je u jednom smjeru

Ening pametna energija

Slika iz budućnosti 🙂

VHM Solutions bravarija Niksic Crna Gora

Gradite kuću i vi? Konsultujte se – posjetite tekst i saznajte kako mogu još da vam pomognem.