Lokacija – Lalevići, Danilovgrad

Lalevići Danilovgrad

Udaljenost Opštine Danilovgrad:

  • Danilovgrad – Podgorica 20 km;
  • Danilovgrad – Nikšić 32 km;
  • Danilovgrad – Cetinje 50 km;
  • Danilovgrad – Budva 77 km;
  • Danilovgrad – Kotor 100 km.
Kako drumski i željeznički saobraćaj prolaze uz plac, uspio sam da škljocnem kroz staklo, kad sam išao za Nikšić

Sama pozicija grada je u srcu Crne Gore, a sa dodatno boljom putnom infrastrukturom svi potencijali mogu biti ostvareni, na zadovoljstvo i korist svih.

Podgorica kao grad se sve više širi i malo po malo postaje pretrpana, i lično ja u Danilovgradu vidim šansu da prihvati dio unutrašnje migracije i uz pravilna urbanistička rješenja izvuče koristi i rastereti glavni grad.

Ono što treba da obraduje sve stanovnike Danilovgrada, a koji su poslovno vezani za Podgoricu, kao i one koji poput mene razmatraju selidbu, jeste izgradnja bulevara sa 4 kolovozne trake, saobraćajnim ostrvom i rasvjetom što će umnogome uticati na Danilovgrad u svim pravcima razvoja grada.

Šanse koje Danilovgrad pruža su niži troškovi života, ljepši vazduh i životna sredina, poljoprivredni potencijali, ruralni i vjerski turizam, a sve to uz Podgoricu koja je na dohvat ruke. Šta više, nakon izgradnje bulevara kao i puta Spuž-Rogami, značajno će biti ubrzan promet ljudi i robe, čime će sadašnja slika od okvirno 20 kilometara udaljenosti vremenski biti osjetno manja nego što je to bila do sad.

Udaljenost sela Lalevići gdje se nalazi plac:

  • Lalevići – centar Danilovgrada 2 km;
  • Lalevići – Podgorica – 22 km;
  • Lalevići – Nikšić – 34 km;
  • Lalevići – Manastir Ostrog 23 km;

Naselje u kojem moja porodica ima plac a na kojem ja planiram gradnju, je udaljeno svega 2,0 km od centra grada, duplo manje nego na primjer što je naselje Masline udaljeno od dijela grada Preko Morače u Podgorici, uz nezaobilaznu saobraćajnu gužvu, pogotovo u špicevima.

Ono što već sada raduje jesu počeci ruralnog i vjerskog turizma u gradu, u čemu prednjači domaćinstvo Željka i Rajke Savović po imenu Family Tradition, koje je u protekloj godini privukla veliki broj turista iz inostranstva. Za sve je zaslužan domaćin Željko, koji je na temeljima stare porodične kuće srušene u II svjetskom ratu, sazidao veliki objekat koji će da služi na ponos potomcima i ostalim mještanima sela Lalevići.

Izuzetne komentare inostranih turista možete pročitati na njihovom BOOKING profilu, a takođe preporučujem da ih zapratite i na zvaničnoj Facebook stranici.

Pozitivan doprinos gradu daje i portal Volim Danilovgrad, koji pratim na redovnoj bazi.

Nadam se da vam se moj opis zavičaja dopada, i ostavljam vam da uživate u kratkom video snimku (1:30) domaćinstva i sela Lalevići. 🙂


Ako ste se inače pitali kako orjentisati kuću, radi budućih ušteda u grijanju/hlađenju, te dolaska do energetski efikasne kuće uopšte, preporučujem moj tekst – Koja je najbolja orjentacija kuće? Razmišljajte na vrijeme. Posvetio sam mu mnogo pažnje, a u suštini, tek zagrebao na ovu temu.

Ening pametna energija

Ako se i dalje pitate da li da kupite stan ili da gradite kuću, preporučujem moj tekst – Rješavanje stambenog pitanja, kako? Kuća ili stan? Tu sam sumirao neka moja razmišljanja na željenu temu. Može vam koristiti.

VHM Solutions bravarija Niksic Crna Gora

Ako razmišljate o stambenom kreditu, bilo da je za kupovinu stana ili gradnju kuće, onda je ovaj tekst prava stvar za vas (sad zvučim kao reklama za Kosmodisk 🙁 ) – Bankarski krediti – uopšteno za početak

Kako izgleda potraga za arhitektom? – Kako izabrati arhitektu prilikom gradnje kuće?

Ukoliko vam se tekst dopao, jako bi mi značio komentar i share na društvenim mrežama. I naravno ako znate nekog arhitektu, proslijedite mu link.

Hvala!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.