Opština Danilovgrad prepoznala marketinški potencijal bloga o izgradnji kuće

Opština Danilovgrad prepoznala marketinški potencijal bloga o izgradnji kuće

Proaktivnost kojom očito Opština Danilovgrad odiše, ni ovog puta nije zakazala, te smo juče 17.06.2020 godine imali inicijalni sastanak u kabinetu gradonačelnice. Imao sam priliku da razgovaram sa gradonačelnicom Zoricom Kovačević i sekretarom za urbanizam Vasilijem Otaševićem.

Opština Danilovgrad je inače već i pomenuta od mene, u kratkim crtama, na samim počecima bloga, u tekstu – Šta od dokumenata treba za gradnju kuće (I DIO). Da saznate šta je tačno napisano, ukoliko vam je tekst ranije promakao, kliknite na boldovani link iznad.


Novi sadržaji kojima će se Danilovgrad podičiti

Kako je naš plac ušuškan na samo 1.5km od centra grada (tekst Gdje je moj zavičaj), na regionalnom putu Pažići – Glava Zete, u selu Lalevići, tako je prije svega bilo riječi o potencijalima i predstojećim radovima koji se tiču saobračajne infrastrukture.

Kvalitetna povezanost mi je naravno najbitnija, jer nakon selidbe jako ću zavisiti kako od Podgorice, tako i od Nikšića. Ne zaboravljam naravno Danilovgrad, u kojem ću biti matično stacioniran. 🙂

Infrastrukturni prioritet trenutno je na 15km dugačkom bulevaru Podgorica – Danilovgrad, čija gradnja uskoro počinje. Četiri trake, javna rasvjeta i saobraćajno ostrvo, umnogome će uticati na “približavanje” dva grada.

Lijepa vijest koja me obradovala jeste ta da je u planu renoviranje i proširenje starog lokalnog puta Pažići – Glava Zete, koji je sada kršten u regionalni kako bi dobio na većem značaju i stepenu modernizacije.

Sadašnji put će biti proširen, te će imati ne samo dvije saobraćajne trake, već i trotoar i javnu rasvjetu u prvih nekoliko kilometara puta.

Prilično sam ushićen zbog toga, iako živim u 2020. godini. 🙂

Inače ako niste znali, stari hotel Glava Zete, koji posebno pamte starije generacije po velikom broju kulturno-zabavnih manifestacija i Nikšićkom pivu, će uskoro biti renoviran. Prateći sadržaji dovešće i posjetioce različitih platežnih moći ovdje u provod i relaksaciju.

Danas na Glavi Zete, izuzev teniskih terena i biciklističke rute, su ostali i čempresi, borovi, platani i kamfor koje je posadio davno jedan Njemac zadužen za hortikulturu, prilikom gradnje “Perućice”. Ostao je i miris mimoze, tako neuobičajen za ovo podneblje.

hotel Glava Zete teniski tereni

O ovome trubim. 🙂 Kao što smo “otkrili” Adu Bojanu prije 10-15 godina, tako će se i Glava Zete repozicionirati na turističkoj mapi, uz značajno bolju putnu infrastrukturu od sadašnje.

Ening pametna energija

Uz to valja napomenuti još jednu investiciju. Biznismen i humanitarista Veselin Mijač, preuzeo je upravljanje hotelom Zeta u centru Danilovgrada. Nakon renoviranja, hotel će u potpunosti osposobiti, te u prateće sadržaje uvrstiti i restoran, ljetnju i zimsku “baštu”, konferencijsku salu, kao i salu za vjenčanja, koja je falila Danilovgradu.

VHM Solutions bravarija Niksic Crna Gora

Epilog sastanka sa gradonačelnicom Danilovgrada

Sastanak sa gradonačelnicom, protekao je naravno u razgovoru o ciljevima i potencijalima bloga.

Poseban akcenat je stavljen na biznis adresar sekciju i saradnju sa lokalnim preduzećima, na obostranu korist.

Uskoro ću biti povezan sa mnogim privrednim društvima iz Danilovgrada, koji svoje mjesto u mogu pronaći ovdje.

Ovim činom nastojim dati svoj skroman doprinos biznis zajednici, čije će usluge i prozvodi u prvi plan biti isticane i korišćene, čime će i lokalna priča biti zaokružena na pravi način.

Dodatno, temeljna pratnja prilikom svih, zakonski neophodnih koraka, biće još jedan od doprinosa opštine Danilovgrad.

Kako legalno izgraditi kuću u Crnoj Gori, je možda i pravi naziv ovog bloga. 🙂

Na sastanku je skrenuta pažnja i na problem koji nam je napravila Elektrodistribucija prije mnogo godina, kada je bespravno postavila ovo čudo na donjem dijelu placa.

Iskreno se nadam u asistenciju Opštine Danilovgrad, kako bi se ovaj bespravno izgrađeni stub pomjerio 20ak metara niže, izvan granica našeg porodičnog placa u Lalevićima.

Zajednički rad na promovisanju Danilovgrada kao pogodnog mjesta za život i biznis, je jedan od završnih tačaka inicijalnog sastanka između Opština Danilovgrad i mene.

Ako ste se pitali koji su to razlozi da baš ovdje investirate ili se pak preselite, pročitajte na sljedećem linku sajta Opština Danilovgrad – Razlozi za investiranje.


Šta kompanije mogu dobiti?

Potencijalnu saradnju podijelio bih na tri pravca:

1. Prisustvo na blogu Mojpovrataknaselo.me

 • Osnovni oblik oglašavanja firmi i majstora na blogu o gradnji kuće je besplatan. Sve što treba je da popunite kratku formu u pripadajućoj sekciji. Pozivam sve da to iskoriste, kako bi se njihovo ime našlo u biznis adresaru građevinskih preduzeća i onima komplementarnim toj djelatnosti;
 • Baneri na istaknutim pozicijama kao i prva mjesta u pretrazi kroz plaćeno oglašavanje.
 • Blog se aktivno SEO optimizuje, čime će kad tad zaposjesti i prvu stranicu Google za mnoge relevantne ključne riječi. A znamo svi šta boravak na prvoj stranici Google znači;
 • PR i storytelling tekstovi kroz pravljenje recenzija nakon korišćenja vaših proizvoda i usluga;

2. Marketing konsultantske usluge

 • Fotografisanje i snimanje iz vazduha (dronom);
 • Pravljenje video reklama;
 • Doprinos u digitalnom marketingu preduzeća;
 • Izrada website;
 • SEO optimizacija;
 • Izrada marketing plana;
 • Istraživanje tržišta i konkurencije;

3. Ekonomsko-finansijske konsultantske usluge

 • Izrada biznis planova;
 • Analiza finansijskih izvještaja;
 • Savjetodavne usluge sa ciljem unapređenje poslovanja.

I za kraj ono glavno – Povjerenje i preporuka. U slučaju sklapanja saradnje, te našim korišćenjem proizvoda i usluga, ciljna publika koja prati blog moći će da bliže upozna data preduzeća. Time će dobiti lijepu reklamu i to predstavlja možda i najveću buduću dobit.


Jedna vrlo bitna stavka je takođe rekao bih, krenula u pravom smjeru, i veliko zadovoljstvo zbog toga mi daje dodatnu energiju da sve ovo izvedem na pravi put. Nimalo neće biti lako, svjestan sam toga, ali kad imate sliku uspjeha pred svojim očima, sve je moguće. 🙂


Povratak na Početnu stranicu www.mojpovrataknaselo.me

Pregled svih tekstova na blogu o gradnji kuće

0 Shares:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

You May Also Like